دامن، یکی از عناصری است که تأثیر قابل توجهی در استایل خانمها دارد. در بازار، میتوان انواع و اقسام دامنها با طرحها و رنگهای متنوعی مانند دامن مینی ژوپ، دامن پیلی، دامن ماکسی، دامن فون، دامن کلوش و غیره یافت. همچنین، متنوع بودن جنس پارچه های استفاده شده برای دامنها نیز از جمله ویژگیهای مهمی است.
مینی ژوپ چیست ؟
حالا بگذارید در مورد دامن مینی ژوپ و انواع آن صحبت کنیم.
در واقع، مینی ژوپ که از واژه فرانسوی “minijupe” گرفته شده، به معنای دامن کوتاهی با قد تا بالای زانو اشاره دارد که به طور عمده در وسط ران قرار میگیرد. در آغاز، این نوع پوشاک به عنوان یک پوشش مختص آقایان و همچنین پوششی برای ورزشهای میدانی خانمها شناخته میشد، اما امروزه در انواع طرحها و رنگهای متنوع برای خریداران تولید میشود. طول مینی ژوپ معمولاً بین 11 تا 17 اینچ متغیر است و باید توجه داشت که این طول به قد شخصی که آن را پوشیده، وابسته است.
برای خانمهایی که قد کوتاهتری دارند، یک دامن مینی ژوپ با ارتفاع 17 اینچ میتواند به عنوان یک دامن معمولی محسوب شود. در واقع، برای این نوع دامنها یک قانون عمومی وجود دارد که مقرر میکند دامن باید حدود 3-4 اینچ بالاتر از زانوها قرار گیرد. استفاده از دامن کوتاه، یا به عبارتی مینی ژوپ زنانه، منجر به افزایش محبوبیت جوراب شلواری و جورابهای ساقبلند شده است، زیرا این نوع پوشش از پوست بیشتری در معرض دید قرار میدهد و به استایل بینظیری میپوشاند.
تاریخچه دامن مینی ژوپ
مخترع این سبک لباس به صورت قطعی مشخص نشده است. این لباس در دهه 1950 پدیدار شد و در دهه 1960 توسط دو طراح مد بریتانیایی، مری کوانت و فرانسوی آندره کورژ، به بازار عرضه گردید. مری کوانت، یک طراح انگلیسی، تصمیم گرفت که از سایه مد پاریس خارج شده و دامنهای کوتاهی به فروش بگذارد. این دامنها به نام “مینی” که از ماشین او الهام گرفته شده بود، شناخته میشد. تقریباً در همان زمان، آندره کورژ نیز با موفقیت دامنهای کوتاه را در صحنه مد پاریس به نمایش گذاشت.
پیراهن یا دامن مینی نمایانگر استقلال و روحیه آزادی زنان جوان این دوران بود، زنانی که به بازار کار می پیوستند، درآمد می داشتند، و مستقل عمل میکردند. این سبک لباس همچنین با فرهنگ فرد گرایی، آزادی بیان، و رشد جنبش فمینیستی همگام شد و به همین دلیل دامنهای کوتاه مینی مورد علاقه بسیاری از زنان شدند. از آن زمان تا به امروز، دامن مینی یا دامن کوتاه در انواع و اشکال مختلف به دیده میپردازد.
پس از این دوره، پیراهن یا دامن کوتاه به مد اصلی تبدیل شد. این سبک لباس در دهه 1960 به عنوان نمادی از فرهنگ لندن شناخته شد و به سرعت به آمریکا نیز گسترش یافت. دامنهای مینی ژوپ معمولاً با چکمههای بلند ترکیب میشدند، ظاهری که فقط با دامنهای کوتاه ممکن بود، زیرا دامنهای بلندتر یا شلوار مانع نمایش چکمهها میشدند. این دامنها از مواد مختلفی تهیه میشدند، از جمله جین، بافتنی، توری، و هر پارچه دیگری که سازندگان تصور میکردند.
در اواخر دهه 1970، مد دامن کوتاه مینی دوباره به مدارج بازگشت. این بار، دامن کوتاه در کنار کت و شلوارهای تجاری زنان قرار گرفت که نمایانگر هوش و قدرت بودند، و مجلات مد آن را به عنوان یکی از پایههای اساسی مد معرفی کردند. از آن زمان تا به امروز، دامن مینی به اشکال و انواع متنوعی در صحنه مد حضور دارد.
انواع دامن مینی ژوپ را به شما معرفی میکنیم:
1. دامن مینی بانداژ: این دامن کوتاه و تنگ، با پارچهای کشدار و تعدادی بند ضربدری در امتداد بدن طراحی شده است. برخی از آنها دارای زیپ، سگک، یا چشمکهای جذابی هم میباشند.
2. دامن مینی میکرو یا دامن پلمه: Micro mini کوتاهترین دامن مینی است با طول کمتر از 10 اینچ. این نوع دامن همچنین با نام دامن پلمه هم شناخته میشود.
3. دامن کوتاه جین: دامنهای کوتاه جین همواره جای ویژهای در مد داشتهاند، زیرا میتوانند یا از پارچه جین یا از شلوار جینی ساخته شده باشند که به دامن کوتاه تبدیل میشوند.
4. دامن مینی خط A: دامن کوتاه خطی میتواند کمی گشاد باشد یا حتی دارای شکل دایرهای با گشادی کامل.
5. دامن مینی چرم: این نوع دامن مینی از چرم ساخته میشود و باعث افزایش جلبکشی و جذابیت در استایل شما میشود.
6. دامن مینی چین دار: این دامن مینی با جزئیات چین دار بر روی پارچهاش تزئین شده و به شما ظاهری جذاب و متفاوت میدهد.
دامن مینی ژوپ را چگونه ست کنیم؟
برای تولید دامنهای مینی از انواع پارچهها از جمله جین و نخی استفاده میشود. طول دامن مینی بسیار کوتاه بوده و برای اسـتایل کـژوال و غیر رسـمی مناسب است. این دامن را به خوبی با لباسهای دیگر، از یک تیشرت ساده گرفته تا سویشرت میتوان ترکیب کرد، تیپ مینی ژوپ برای افرادی که اندام مناسبی دارند توصیه میشود.
نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که استایل خود را با کدام کفش تکمیل کنید؟ خبر خوب این که تعداد زیادی از کفشها برای ست کردن با دامن مینی مناسب هستند. نیمبوت، بوتهای ساقبلند، صندل تختبندی و اسنیکر (کتانی) گزینههای مناسبی هستند.
فرقی ندارد شما اندام چاق یا لاغری داشته باشید. دامن کوتاه را با هر فرم و اندامی میتوان ست کرد. اگر لاغر هستید از مدل چاک دار آن استفاده کنید تا پاهایتان نمای زیباتری داشته باشد. این دامنها با انواع بلوز، تیشرت، تونیک، شومیز و ژاکت ست میشود البته به این شرط که از لحاظ رنگ و جنس با هم همخوانی داشته باشند. شما میتوانید همهی یا قسمتی از لباس خود را درون کمر این دامنها قرار دهید و از پوشش خود لذت ببرید.
در کل پوششهای متفاوتی را میتوانید با دامن کوتاه ایجاد کنید. به طور مثال اگر همراه دامن مینی از یک کمربند پهن استفاده کنید نگاههای بیشتری را به سمت کمر باریک خود جلب میکنید. دامن کوتاه هم با کفشهای ورزشی هم پاشنه بلند ست میشود. دامنهای مینی ژوپ را میتوانید با انواع نیم تنه های آستین دار و بدون آستین ست کنید، این سبک ستهای لباس مجلسی برای دختران نوجوان و جوان مناسبتر است.
سخن پایانی
در این مقاله سعی داشتیم شما را با دامن مینی ژوپ آشنا کنیم و برای خرید دامن زنانه می توان مدلهای زیادی را به کار برد که این دامن مینی ژوپ می تواند یکی از انتخاب های شما در مراسمات و دورهمی های خودمانی استفاده شود.برای دیدن محصولات کامل فروشگاه اینترنتی تاپ فردیس به صفحه اصلی سایت ما سر بزنید.